First grow with Dyna-Gro lineup and plants not growing much

Discussion in 'Marijuana Plant Problems' started by Hotwired, Mar 8, 2018.

  1.  
    Hotwired

    Hotwired Well-Known Member

    Just started using Dyna-Gro lineup 2 weeks ago. The plants are alive and seemingly healthy but they are not growing much at all. They wont branch, they hardly stretch and they seem to just sit there.

    I am using the Dyna-Gro feeding chart starting from week 1. 10 ml of KLN, 5 ml of Grow and 5 ml of Protekt. Added 2.5 ml of MagPro in week 2. They seem to be growing upwards but no branching is happening at all. It's like something is stunting them. I topped them 2 days ago and I finally see some branching happening but I have never seen these girls grow so slowly.

    I use RO water and B'cuzz mix in 1 gallon pots under a Hortilux Blue running at 450 watts in a 4 by 4 tent. I am also starting from well rooted clones that I have grown a few times now.

    Is it too much food? Something with the KLN? I'm a bit confused by what's going on because the leaves are lush and healthy. Nothing is dying, just not growing.

    Any help appreciated....thx
     
    Tim1987 likes this.
  2.  
    blake9999

    blake9999 Well-Known Member

    Ditch that garbage and get your hands on some Mega Crop.
     
    Viceman666 likes this.
  3.  
    Bernie420

    Bernie420 Well-Known Member

    up your nitrogen, foliar feed some kelp
     
  4.  
    Tim1987

    Tim1987 Well-Known Member

    Sounds like if you followed the bottle, you way over nuted. Are they dark green and stunted? If so I think youve over shot your nitrogen. Its happened to me.
    I usually wait until i see a nice, slow even fade, to feed them.
    Ph?
    PPM / EC?
     
  5.  
    Hotwired

    Hotwired Well-Known Member

    They were healthy but pale and growth was very slow. Flushed last night and the water was stanky when it came out. Once they were flushed I fed them a 500 ppm meal with Protekt and Grow @ 3.3 ml per gl and 2.5 per gl of Mag Pro all ph'ed to 6.3. They are nice and green today and leaves all pointing upwards.

    I believe I may have drowned them in too much KLN. 10 ml per gallon is a lot to add to newly rooted clones. I never used root hormones before and I will not use them again. I was told to follow the feeding chart that they have on their website. I will not do so anymore.

    Thx 8)
     
    Tim1987 likes this.
  6.  
    Tim1987

    Tim1987 Well-Known Member

    No worries brotha!!!!
    Happy grow.
    Tim.
     
  7.  
    Bernie420

    Bernie420 Well-Known Member

    You can use the product just use it right. 1/4 strength to start then go from there..
     
  8.  
    Budzbuddha

    Budzbuddha Well-Known Member

    DYNAGRO feeding chart ( as with others ) are a guide only. The adding of the supplements ( other products ) are not necessary in most grow conditions ....
    As stated above always start light and move from there.

    I use only DYNAGRO and BLOOM - nothing else save some CALMAG ( if needed ).
    Protekt is some heavy duty shit and throws your PH high in the sky. Since you are using RO , cal mag added back into water is needed. I use DYNAGRO with tap water and it works fine.

    Shelf life of this nute line is its Achilles heel as product will separate over time and make salty chunks at bottom. However it works pretty good . I now only use it for Hempy grows ( perlite ).

    Ppm requirements are pretty light compared to others.

    Pics ?
     

Share This Page