Yellowing leaves 5 weeks into flower

Discussion in 'Marijuana Plant Problems' started by Jimjam1978, Feb 9, 2018.

  1.  
    Jimjam1978

    Jimjam1978 Member

    Somehow always seem to get something wrong during the transition from veg to flower. Using GH series, 5 gallon bubble buckets, ph at 6.8, 600-700 ppm. Yellowing leaves with brown edges and cannot tell if it is a deficiency or what. Already flushed with ph balanced h20.

    Any suggestions would be appreciated.
     

    Attached Files:

  2.  
    Olive Drab Green

    Olive Drab Green Well-Known Member

    It looks like P and K lockout or def, but I suspect there’s something more to it than that. I also think your pH is too high. You want it, like, high 5, low 6 in hydro. Have you checked your roots lately?
     
  3.  
    Jimjam1978

    Jimjam1978 Member

    Roots look perfect. I will take that advice and lower the ph and give more nutes.
     
    Olive Drab Green likes this.
  4.  
    Olive Drab Green

    Olive Drab Green Well-Known Member

    For the sake of making sure, do you have a picture of your roots? Like, would you know what to look for if your root zone became anaerobic? Just making sure, to cover that base.
     
  5.  
    Jimjam1978

    Jimjam1978 Member

    Check it out...ive only seen root rot and would not be sure what to look for for what u mentioned.
     

    Attached Files:

  6.  
    Jimjam1978

    Jimjam1978 Member

    Anybody have any feedback?
     
  7.  
    Jypsy Dog

    Jypsy Dog Well-Known Member

    Attached Files:

    Beachwalker likes this.
  8.  
    70's natureboy

    70's natureboy Well-Known Member

    Those plants don't look hungry to me they look freaked out. I think they are ODing on something. I have never seen a ph meter that I would trust, 1 red flag. Rollitup members aren't the best at math and ppm numbers can be all over the place. I would start simple with Lucas formula and PH drops, KISS. I run Lucas formula with wide ph swings and the plants don't seem to mind it.
     
  9.  
    Justdoitandgetlaid

    Justdoitandgetlaid New Member

    Hello everyone I have my first ever plant lollipopped not topped at all. just at plain cannabis plant for the first time trying groing.

    Im waiting for my buds to fill out kinda starting the calyxix swell up thing when that happend. This plant is in 4th week of flower in day 3. Looking good/bad? will it be buds out of this or not?

    Setup, 30%humid trough flower phase.
    : 250w hps light
    air filter clean air. intake/outtake, Tent = Hydroshoot 180, 80x80x160 and plant is now 145cmv height

    But im just wondering why by buds wont start to fill out soon?
     

    Attached Files:

  10.  
    Jimjam1978

    Jimjam1978 Member

  11.  
    coreywebster

    coreywebster Well-Known Member

    Exactly which GH nutrients are you using? List the full range titles and every bottle.
    What type of water?
     
  12.  
    Jypsy Dog

    Jypsy Dog Well-Known Member

    Not polite to jump a thread..
     
  13.  
    Jimjam1978

    Jimjam1978 Member

    Just the General Hydroponics Flora Grow, Bloom, Micro. Actually have been loosely following Lucas schedule + calmag. The thing is I did try to flush with oh balanced water for about a week and I am not sure it got any better at all
     
  14.  
    Jimjam1978

    Jimjam1978 Member

    Think I'm going to just flush with ph balanced water reverse osmosis for another week and see what happens
     
  15.  
    fn217

    fn217 Active Member

    Honestly you are being lazy for not testing your runoff PPM's, and your plants are punishing you for it.

    It's likely that there is and has been an issue with the PPM's, and a quick runoff test would have solved it. A milkcrate under the pot with a bowl underneath to catch the run off works great.
     
  16.  
    Jimjam1978

    Jimjam1978 Member

    Uhhh....where was it said I did not test that again?
    Oh right...you saw me not testing the runoff. Right.
     
  17.  
    fn217

    fn217 Active Member

    I
    Am I an idiot? I guess I found out that this morning, indeed, yes I am.

    I may have gotten confused with another thread I was thinking of in multiple tabs... Dunno. Either way, I completely misread things. You're in hydro, which I have no experience with, and therefore I shouldn't even be commenting in this thread. I'm not sure what your issue is.

    I swear I was replying to a soil grower with lockout issues saying "I haven't tested runoff because I can't"

    My apologies. Carry on.
     
    Jimjam1978 likes this.

Share This Page