1. We are currently experiencing issues with viewing and uploading images, our team is working on the issue.
    Dismiss Notice

Cal mag deficiency

Discussion in 'Marijuana Plant Problems' started by Henry2018, Nov 29, 2017.

  1.  
    Henry2018

    Henry2018 Member

    Hi just wondering if any one could help my plant has been getting brown and orange ish patches nd leaves turning a bit yellow and it is mostly on the lower leaves.
     

    Attached Files:

  2.  
    w4kenb4ke

    w4kenb4ke Active Member

    Was about to start my own thread but this is somewhat similar to what i'm having. I'm thinking either cal/mag deficiency or fungus, but since i grow in a small closet with an exhaust fan constantly running, i'm not sure about the latter. Started showing about a week after replanting (solo cup to 3/4gal pots), first on one plant (first 3 photos, it's the one on the top right), now others are showing symptoms.

    Watered the plants today, after a few days break, just took a moisture reading of 45. Label on the soil pack says PH 6.5, also said to contain ground lime with MG content. Still need to wait a couple days for calibration fluids to get a confirmed reading.
     

    Attached Files:

    Last edited: Nov 29, 2017
  3.  
    kingtitan

    kingtitan Well-Known Member

  4.  
    Henry2018

    Henry2018 Member

    Its weird man I've been giving her cal mag and there seems to be no different, but I did notice it all started after re potting.
     
  5.  
    Henry2018

    Henry2018 Member

    I bought some Epsom salts yesterday from Holland nd Barrett £5 for 1kgive got to pick it up tomorrow as had to get it delivered to shop, so hopefully this works fingers crossed.
    The pound shop have a big bad of Epsom salts but its fragranced, fucking gutted but my lass still bought it for a nice bath.
     
  6.  
    w4kenb4ke

    w4kenb4ke Active Member

    Got my PH tester back in line today. Tap shows ~7.6, around 7 when mixed with soil, looks like the soil itself was pretty much neutral from the start (label said 6.5), all the watering has probably only increased my PH.

    (pic related) is Manganese deficiency which is related to PH levels above 7, there's an article about that. I suspect i've locked out some of the minerals from the start, and it's only beginning to show. Just a theory though, but i'm going to test.

    Anyway i'll try to do my next watering with PH around 6, probably flush the sickest plant tomorrow as a test subject, also check the roots.
     

    Attached Files:

    • 7282.png
      7282.png
      File size:
      852.6 KB
      Views:
      16
    Last edited: Nov 30, 2017
  7.  
    Henry2018

    Henry2018 Member

    I bought some strips even though I have a digital ph meter as strips don't lie, its something to have just to be sure=)
     
  8.  
    w4kenb4ke

    w4kenb4ke Active Member

    How are your plants holding up? Flushing mine with a weak nute solution PH'd to 5.8 seemed to help. Made photos of the same plant a day before and 5 days after the flush. It's greener, the rust is not spreading, there's also new growth. Made a new mix PH'd to 6.3 and transplanting to double size containers tomorrow.

    Got sold some crap for soil which locked out my plants, that's all i can figure.
     

    Attached Files:

  9.  
    Henry2018

    Henry2018 Member

    Mine seems to be getting worse Ive tried Epsom salts nd cal mag so I think I do need to flush her what strength bites did u use mate? Nd I think its off the cheap soil aswell mate as my others are in decent soil nd there fine, its props head battering lol
     
  10.  
    polishpollack

    polishpollack Well-Known Member

    Don't overlook the value of a good bath.
     

Share This Page