Please diagnose spots

Discussion in 'Marijuana Plant Problems' started by cykada, Jan 6, 2013.

  1.  
    cykada

    cykada Member

    b79ba49f-7c4f-4e2e-8136-d88a16947727.jpg

    please help me diagnose the problem
  2.  
    whymedeisgns

    whymedeisgns Active Member

    looks like mites to me. they are that kind of small dots you usually only see with parasites or mold.

    Deficiencies usually have bigger spots iirc. Are there bigger spots somewhere on the plant?
  3.  
    robert030188

    robert030188 Well-Known Member

    Are the leaves turning silverish?
  4.  
    robert030188

    robert030188 Well-Known Member

    You have thrips second case i've seen today...you need neem oil
  5.  
    cykada

    cykada Member

    Thing is that i used 55x microscope and the leaves are extra clean underneath. No specs, eggs, especially mites. Could high ph do this?
    the leaves arnt turning silver, no signs of webs, i took 2 leaves under a microscope and no sign of anything. looks burnt on top and on the bottom look the same, the spots are different shapes and sizes
  6.  
    robert030188

    robert030188 Well-Known Member

    Lol are you spraying water on the leaves with lights on? If you are thats your problem...water beads magnify light
  7.  
    cykada

    cykada Member

    Nope i dont spray the leaves at all, humidity is at 55%
  8.  
    ~Dankster~420

    ~Dankster~420 Well-Known Member

    Hey bro. Not trying 2 be a smart ass or anything, but 4 real, just because you "checked out 2" ladies leaves & you didn't see any signs of a "parasite" it doesn't mean there not present. :( I had mites once upon a time, & my leaves
    Looked just like your pictures. It started out with a whiteish flim substance on "bottom" leaves. Then spread upwards on the plant. I checked just a "few" leaves myself & didn't see anything. I had to really get in there, move leaves around & branches, & then started noticing "tiny black spots" a few here & there on the "underside" of the leaves! Those little bastards are the plague!!
    I can't STAND THEM! And they will fuck all plant all up!! I ordered me some neem oil, used it every other day 4 about a week, & until my order arrived I
    Mixed up some dish "about a tbl. Spoon" to a spray bottle of h2o & dosed all
    Her leaves under and ontop of all her leaves, & did this in a seprate room, "bathroom" in the tub, as to try not & spread those little bastards!! It really seemed 2 help!! I also wiped down my entire grow room with bleach, then went through & lighty sprayed the neem oil on the walls & floor aswell, & then
    Wiped it off, in hopes to kill of any on walls & floor area! It solved my problem.
    Boy was I glad!! I 4 real hope that isn't your case!! But I'm telling ya, those leaves look just like my girls did, & mites where the issue.. well, I hope you get it fixed bro... later.
  9.  
    MoonRaver

    MoonRaver Active Member

    Spraying the leaves with water with a light that is too close seems logical aswell.

    If there are no bugs present it is a calcuim/magnesium def.

    Source: 01-calcium-deficiency-marijuana-plants.jpg calcium-deficiency-in-marijuana-plants.jpg magnesium.jpg deficiency2.jpg
  10.  
    ~Dankster~420

    ~Dankster~420 Well-Known Member

    YUP!! Exactly!! ;)
  11.  
    MrStickyScissors

    MrStickyScissors Well-Known Member

    infested with mites. a little mountain dew burn
  12.  
    ~Dankster~420

    ~Dankster~420 Well-Known Member

    What you talking bout Willis!? Mountain dew burn??
  13.  
    ~Dankster~420

    ~Dankster~420 Well-Known Member

    I gots 2 find me that strain damnit!! Its killing me guys! I swear, I would kill 2 get just 1 Purple Pineberry seed! J/K not really. But damn sure would make my year! Hell, I would even trade one or two of my real deal "Chem Dawg 91" beans, for just 1 of the purple pineberry... that's way worth it I do believe!!.. ;)
  14.  
    cykada

    cykada Member

    seriously guys, i took 2 leaves off the plant, and also checked the whole plant aswell. there is no sign of any bugs. im 100 % sure that a 55x lense would show at least some sign of infestation. they look burmt, not eaten. i was using a natural bio humus fert. and it said it raises ph. do you think this is cause of high ph? or like said above, mg def.
  15.  
    robert030188

    robert030188 Well-Known Member

    Yeah PH and mag together would be your most likely cause of trouble if pests aren't present
  16.  
    ~Dankster~420

    ~Dankster~420 Well-Known Member


    Yeah it also could be what's going on aswell! What's your ph & what's the ph of your
    Ro? I would check that, if there's no bugs. Could be that with a combo of mag/cal defiency.
    You ccould give a dose of cal-mag or epsom salts & see if that works, wouldn't hurt nothing.
    Make sure your ph is in correct range though.. by God will nail the problem one way or another,lol!! ;) hope that helps! I swear though bro, that 1st pic looks just like a few of leaves
    On an older plant of mine, I had in a grow a few years back! Not saying your blind or anything,lol.. its just nuts how much it looks like mine did! And mine also "looked sad" too! :(
    Well, I'm sure it will get straightened!... ;) later.

Share This Page